Održan IEEEXtreme11.0 24-satno natjecanje u programiranju


IEEE Student Branch Osijek, još jednom je sudjelovao u ekstremnom   24 – satnom natjecanju u programiranju, pod nazivom IEEEXtreme. Natjecanje je počelo 14.10 u 2:00 h ( 00:00 UTC). U cijelom svijetu se prijavilo ukupno 4289 timova, u Hrvatskoj 21 tim, od toga čak 12 timova iz Osijeka koje je činilo 33 studenta. Sudjelovali su timovi s Odjela za matematiku i FERIT-a. Studenti su se okupili u Coworking prostoru Poduzetičkog inkubatora BIOS. IEEE Studentski ogranak Osijek uz pomoć sponzora, natjecateljima je osigurao pizze, sendviče, energetske i osvježavajuće napitke, kavu, te grickalice.  

Natjecatelji su kroz 24 sata imali 30 problemskih zadataka koje su morali riješiti, ovisno o uspješnosti i točnosti riješenog  zadatka, te također ovisno o postotku ukupno uspješno riješenog pojedinog zadatka na svjetskoj razini, ostvarili su određeni broj bodova po pojedinom zadatku. U Osijeku, ali i cijeloj Hrvatskoj, posebno se istaknuo tim  MathosDaishippai s Odjela matematike, koji je ostvario zavidno 121. mjesto, te im ovom prilikom čestitamo. Također čestitamo svim timovima koji su ostvarili rezultat, budući da je preko 2000 timova ostalo na 0 bodova. Svim natjecateljima se zahvaljujemo na sudjelovanju, te pozivamo na iduće natjecanje kako bi ostvarili još bolji rezultat.

Posebna zahvala upućuje se IEEE Hrvatskoj sekciji, BIOS-u i SportHouse, koji su pomogli kao organizatori i sponzori ovog natjecanja u okviru IEEE studentskog ogranka Osijek.